дом Криминале Един загинал и 27 ранени при катастрофи в Шуменско през юни

Един загинал и 27 ранени при катастрофи в Шуменско през юни

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Един човек е загинал при катастрофа по пътищата в Шуменско през юни. Ранените са 27. В региона са 79 катастрофи, като 23 са тежките инциденти. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Общият брой нарушения по пътищата в областта през месец юни е 5 718.
Санкционирани са 212, които не ползвали обезопасителен колан или каска, 29, които по време на движение са ползвали мобилен телефон. 60 са били водачите без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 19 са установените нарушения на пешеходците през юни, шестима водачи са отнели предимство на пешеходци през контролните органи, за което са санкционирани. През шестия месец на годината временно отнети са 39 свидетелства за управление на моторни превозни средства, от движение са спрени 21 пътни превозни средства, на 27 е прекратена регистрацията.
3 332 са установените през юни нарушения на скоростните режими на територията на област Шумен. ТНай-много са водачите, които са засечени да шофират със скорост между 21 и 30 над максимално разрешената – 2 996. Със скорост между 31 и 40 км/час над максимално позволената са засечени да управляват 221 водачи. С между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата са установени да шофират 81 участници в пътното движение, а с над 50 км/час от максимално разрешената са 34 водачи. За неправилно паркиране и спиране са наложени 479 глоби. 374 са констатираните от контролните органи нарушения, свързани с неспазване на предимство, знаци и сигнали. С нередовни пътни документи по пътищата в Шуменско са били 331 водачи, 292 са управлявали технически неизправно превозно средство. Установени са 23 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, шестима след употреба на наркотични вещества и техни аналози и 21 неправоспособни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърсят се 30 приемни семейства

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here