дом Криминале Десетки пожари в областта вдигнаха огнеборците на крак

Десетки пожари в областта вдигнаха огнеборците на крак

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/ Илюстративна

На 23 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните три денонощия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.
За времето от 12 до 13 юли са ликвидирали седем пожара.
На 12 юли в 12.24 часа е получен сигнал за пожар в стърнище в землището на село Радко Димитриево. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН-Шумен. На място огнеборците заварили да гори стърнище с бали със слама. Установено било, че пламъците тръгнали след искра в машина за балиране. Унищожени са 30 бали с фураж. Пожарът бил ликвидиран с помощта на 3 тона вода.
Пожар в сухи треви и храсти на много голяма площ в землището на село Златар е ликввидиран от екипи на УПБЗН-Смядово, РСПБЗН-Велики Преслав и РСПБЗН-Шумен. Сигнал за пожара е приет в 14.20 часа на 12 юли. След пристигане на място огнеборците заварили да гори стърнище в сухи треви и храсти, които граничат с широколистна гора. 15 огнеборци са се включили в ликвидиране на пожара, който тръгнал след небрежност при боравене с открит огън. Благодарение на бързите действия от опожаряване е спасена 10 000 дка широколистна гора. В гасенето на пожара помощ са оказали и служители на горкото стопанство в Смядово и Велики Преслав.
Ликвидирани са пожари в сухи треви в село Каспичан, в село Тодоро Икономово и в село Марково. 100 декара с посеви са спасени от унищожаване след пожара в село Марково, сигнал за който е приет в 13.46 часа на 12 юли. Пламъците тръгнали след възникнал поради небрежност при боравене с открит огън и се прехвърлил в стърнище. Помощ на огнеборците оказал земеделски производител с два трактора с плугове и една водоноска и трима жители на селото с камион за гасене. Два екипа от РСПБЗН-Нови пазар са локализирали и погасили пламъците.
В събота срещу неделя са ликвидирани два пожара в сухи треви на ул.“Подуево“ в Шумен, в сухи треви на ул.“Тодор Петков“ в Шумен, пожар в отпадъци в село Пет могили, пожар в сухи треви в село Златар, в който са се включили 20 служители на ДГС и с техника.
В 13.32 часа е приет сигнал за пушек под стълбище на жилищен блок на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен. В стълбищна клетка била изхвърлена незагасена цигара. Пламъците са погасени, не са нанесени материални загуби.
Оказана е помощ за пренасяне на две болни жени в жилищата им във Велики Преслав и за обезопасяване на пътното платно на ул.“Алеко Константинов“ в Шумен след спукан резервоар на дизелов автомобил и разлив на гориво след техническа неизправност в обедните часове на 13 юли.
През последното денонощие дежурните противопожарни и спасителни екипи са погасили пожари в сухи треви и храсти в землището на село Хитрино, в сухи треви на ул.“Индустриална“ в Шумен, в гасенето на който са се включили два екипа. Погасен е пожар в сухи треви и храсти на ул.“Асен Златаров“ в Шумен, пламъците на който стигнали почти до къща и спомагателна постройка към нея. Двете сгради са спасени, пожарът е ликвидиран след 21.00 часа, а причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.
Пожар в микробус е бил погасен от собственика до идване на екипа на ул.“Беласица“ във Велики Преслав. Възпламеняването било в двигателния отсек след късо съединение. Екипът обезопасил автомобила, разкачил акумулатора.
Ликвидиран е пожар в сухи треви и храсти в Плиска на 14 юли, който тръгнал след преплитане на жици от електропровод и паднали искри.
Три къщи и 15 декара с посеви са били спасени след пожар в сухи треви и храсти до стопанския двор в село Никола Козлево в следобедните часове на 14 юли. Пламъците тръгнали след небрежност при боравене с открит огън.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоговор за сътрудничество между Община Шумен и Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here