дом Общество Пожар в „Паламара“, горят гори в Смядовско и Каварненско

Пожар в „Паламара“, горят гори в Смядовско и Каварненско

0
ДЯЛ

Три пожара гасят горски и огнеборци на територията на СИДП в момента, съобщиха от ведомството.
В ДЛС-“Паламара“ огънят е тръгнал от ожъната и запалена нива, на която е имало останала слама.Пожарът е обхванал широколистна гора в землището на село Единаковци, община Хитрино. На терен са пожарникари, горски и хора от кметството. Благодарение на бързата реакция им пожарът вече е овладян. Засегната е площ от 10-15 декара по периферията на гората.
Второто запалване е в ДГС-Смядово и пожарът в широколистната гората край село Черни връх отново е след запалване на стърнища и слама. На място, освен служители на пожарната, са и два екипа на местното стопанство и ДГС-Шумен. Горските от ДГС-Преслав имат готовност да се включат в овладяването на пожара.
Третият пожар е на територията на ДЛС-Балчик, низов е и гори широколистна гора в землището на село Видно, община Каварна. Огънят е тръгнал от населеното място, прехвърлил е дере и е навлязъл в гората. Два екипа на ловното стопанство и местните огнеборци се борят със стихията.
За пореден път ръководството на СИДП призовава да не се палят стърнища и сухи треви и да се спазват всички мерки, за да бъдат опазени горите ни от пожари!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВКС върна за ново гледане делото срещу Жечко Кюркчиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here