дом Бизнес Росен Карадимов: Шумен е единственият в страната с два спечелени проекта за...

Росен Карадимов: Шумен е единственият в страната с два спечелени проекта за индустриални паркове

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Шумен е единственият град в страната, който е спечелил два проекта по програмата на Министерството на иновациите и растежа за финансиране на индустриални паркове. По програмата за финансиране от еврофондовете кандидатстваха 20 проекта.
Това обяви днес при посещението си в Шумен служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов. Той подчерта, че в ИСУН е обявено решението за финансиране на Индустриалния парк в Шумен. „Процесът е необратим и подписването е само формалност“. Категоричен бе служебният министър Карадимов. Той припомни, че за Индустриалния парк ще се отпуснат над 3 000 000 лева за инфраструктура. Други над 13 000 000 лева идват в Шумен по проекта за изграждане на нов Индустриален парк „Мадара“.
„Индустриалните паркове са локомотива на икономическия растежи и начин за преодоляване на регионалните дисбаланси в страната. Съчетанието между млади образовани специалисти и високи технологии дават добавената стойност в развитието на областите“, заяви Карадимов. Той уточни, че проектите ще бъдат финансирани от Българската банка за развитие, до идването на парите от Европейския съюз. Това е нов продукт на банката, който не е ограничен с лимити, като целта е реиндустриализация на страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНапълно затвориха движението край струтващата се къща на „Цар Освободител“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here