дом Общество Митрополитите Григорий и Даниил на втори тур за патриарх

Митрополитите Григорий и Даниил на втори тур за патриарх

0
ДЯЛ
Снимка: Българска патриаршия

Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил отиват на втори тур за предстоятел на Българската православна църква. Това решиха след гласуване днес делегатите на Патриаршескиа избирателен църковен събор. За владиката Григорий са гласували 64, а за Даниил – 51. Само с 19 гласа от надпреварата отпадна Ловчанският митрополит Гавриил.
Във вота участваха 138 членове от 140 с право на глас. Четири от бюлетините в урната са невалидни.
Припомняме, че изборът за патриарх се повтаря, като никой от тримата кандидати не събере две трети от гласовете. Във втория вот участват двамата митрополити, получили най-много гласове. За избран се обявява този, който е получил повечето гласове. При равни гласове гласуването се повтаря.
Вторият тур на избора за нов български патриарх ще започне в 13.00 часа. Очаква се името на победителя да бъде обявено около 14.30 часа. След това ще бъде интронизацията на четвъртия български патриарх.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДамян и подводният свят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here