дом Общество Деца се запознаха с работата на полицаите

Деца се запознаха с работата на полицаите

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен

Беседа с деца, във връзка със съвместна кампания между РУ-Нови пазар, Общинска администрация Нови пазар и РДПБЗН-Шумен, за превенция на рисково поведение се проведе днес в полицейското управление в града. Освен предварително подготвената тема, поводът на срещата бе използван и за провеждане на беседи във връзка с традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ и обявяването на 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата. Служители от група „Криминална полиция“ запознаха децата със способи за откриване и използване като доказателства на дактилоскопни и друг вид следи. Децата бяха предупредени в контактите си със свои възрастни роднини и близки да ги предупреждават за опасността да бъдат измамени, както и да съобщават за тяхно необичайно поведение и видимо притеснение, след осъществен контакт с непознати лица. Показани бяха съхраняваните в двора на РУ-Нови пазар автомобили, които са иззети като веществени доказателства във връзка с настъпили ПТП или управление след употреба на наркотични вещества или алкохол. Децата видяха помещенията за задържане на пълнолетни и непълнолетни лица, служебен автомобил, неговото оборудване, както и оборудване за осъществяване на пътен контрол – стоп-палка, светлоотразителна жилетка, техническо средство за проверка за алкохол, отличителни знаци на униформеното облекло, автоматизирано техническо средство за скорост, както и белезници, щурмова палка и т.н.
Проведена беше и беседа по пътна безопасност, включваща правилно и безопасно управление на велосипеди, тротинетки, индивидуални електрически превозни средства, правилно пресичане и игри в близост до улична мрежа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДесетокласниците в дъното на класирането на външното оценяване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here