дом Общество Започва астрономическото лято

Започва астрономическото лято

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Днес, 20 юни, за първи път от 228 години лятното слънцестоене ще настъпи по-рано на Земята. Събитието, което обикновено се случва на 21 юни, когато северният полюс на Земята достигне своя максимален наклон към слънцето, ще се случи ден по-рано тази година, точно в 23.50 часа българско време.
В южното полукълбо, когато на север е лято, настъпва зимното слънцестоене – най-късият ден в годината. Но тази година северното полукълбо ще види най-дългия си ден малко по-рано, по-точно на 20 юни.
Лятното слънцестоене отдавна се свързва с магията и възможността за сбъдване на желания. Вярвало се е, че в този специален ден можете да се обърнете към Слънцето за помощ и дори да повлияете на съдбата си. По традиция хората стават рано, за да наблюдават изгрева и да получат благословията на първите слънчеви лъчи, което подобрява здравето. Водните процедури също играят важна роля: сутрешната роса, според легендата ще донесе късмет, красота и младост, а плуването по време на слънцестоенето обещава сила и дълголетие.
Този ден е идеален за прекарване на време сред природата. Обичайно е да се занимавате с творчески дейности, било то рисуване, пеене или танци. Можете също така да си направите пикник или просто да се разходите в парка. В този ден е особено благоприятно да визуализирате мечтите си. Можете да направите карта на желанията или списък с цели. Освен това можете да извършвате пречистващи ритуали като медитация или йога.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЮбилейна филателна изложба „Шумен 2024“
Следваща статияВременна организация на движението в областта заради Държавното по колоездене

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here