дом Общество Европрокуратурата ще разследва проекта за къщичките за лица с умствена изостаналост край...

Европрокуратурата ще разследва проекта за къщичките за лица с умствена изостаналост край Лозево

0
ДЯЛ

Европейската прокуратура ще разследва реализирането на проекта за изграждане на „Центрове за лица с умствена изостаналост“ край Лозево. Това става след сигнал на Гражданско сдружение „Граждани за Шумен“ и общинския съветник Петър Петров.
Припомняме, че първата копка по изграждане на двете къщички бе направена на 6 юли 2023 година. Крайният срок за завършване на дейностите бе 28 декември същата година. Стойността на проекта е 1 099 922 лева, като финансирането от Европейския фонд беше 934 934 лева и още 164 988 лева -национално съфинансиране.
След проверка на членове на „Граждани за Шумен“ се оказва, че към датата на приключване на проекта двете къщички са на груб строеж, а в системата ИСУН е публикувана информация, че проектът е приключил в срок. От Сдружението са посетили обекта и заснели видео, което също е приложено към сигнала до Европейската прокуратура. Приложени са и справки от Търговския регистър, както и от сайта за обществени поръчки. „След нашата проверка започна ударно довършване на къщичките. Строежите бяха завършени за 40 дни“, коментира Петър Петров на специална пресконференция днес.
Съмнения в качеството на строителството изрази и Звездалин Звездев от „Граждани за Шумен“, а Петър Петров бе категоричен, че няма нищо политическо в действията им. „Ние просто търсим справедливост. Ако искахме политически дивиденти щяхме да оповестим информацията три дни преди изборите“, категоричен бе Петър Петров. “Нека да припомним, че Драгомир Василев е управител на фирмата, реализирала проекта. Той е управител и на фирма „Е-Плант“, чийто собственик е съпругата на общинския съветник Владимир Йолов“, обясни Петров и изрази надежда, че Европейската прокуратура ще проведе обективно разследване.
За отбелязване по случая е, че реализирането на проекта за двете къщички в Лозево започна със закъснение от месеци, поради обжалване на обществената поръчка. В крайна сметка спечели сдружение от фирми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДепутатите положиха клетва, но не успяха да изберат председател на НС
Следваща статияПо-добри резултати по БЕЛ на зрелостниците в Шуменско, но пак са последни в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here