дом Политика Ясно е разпределението на депутатските мандати в Шуменско

Ясно е разпределението на депутатските мандати в Шуменско

0
ДЯЛ

Ясно е разпределението на мандатите в 50-ото Народно събрание. Кандидатите за родния парламент в Шуменско се бориха за 6 мандата. Два от тях отиват в ДПС. Депутатските кресла са за областния лидер и водач на листата Айсел Руфад и дългогодишния депутат от Движението Хамид Хамид. С по един мандат разполагат ГЕРБ-СДС, „Възраждане“, ПП-ДБ и БСП.
Партията на Бойко Борисов ще бъде представлявана от водача на листата и бивш кмет два мандата на община Шумен Любомир Христов. И този път „Възраждане“ от Шуменския регион ще се представлява от Веселин Вешев.
Акад. Николай Денков трябва да избира кой мандат да приеме – от Шумен или Бургас. При условие, че влезе като народен представител от черноморския град, Шумен ще бъде представляван от проф. Нели Димитрова. Тя вече има опит като депутат от предишния парламент.
Борислав Гуцанов също е изправен пред дилемата да приеме мандата от Шумен или от Варна. Втора в шуменската листа е проф. Катя Кайрякова, която на практика има реални шансове да стане депутат. Това обаче зависи от решението на Гуцанов.
Възможно е преференциите за кандидатите да променят подредбата в листите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредприети са превантивни мерки срещу пожари по жътвата в областта
Следваща статияЗакриха инициативата „Горска класна стая“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here