дом Криминале 6 250 нарушения на пътя през май, 2 610 водачи са превишили...

6 250 нарушения на пътя през май, 2 610 водачи са превишили скоростта

0
ДЯЛ

6 250 нарушения са установени през месец май при контрол на пътното движение в област Шумен, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. 2 610 от тях са за превишение на скоростните режими, като най-много са установените нарушения за движение със скорост до 30 км/час над максимално разрешената. За неправилно паркиране и спиране са санкционирани 533 водачи, 379 – за неспазване на предимство, знаци и сигнали. По време на проверките полицейските служители за спазване на правилата на движение са установени 15 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, а други седем – след употреба на наркотични вещества и техни аналози. По пътищата в областта са засечени и 33 неправопоспособни водачи. Зад волана на технически неизправно моторно превозно средство са били 239, а с нередовни пътни документи са били 391 водачи. При контрол на пътното движение са съставени 194 акта за установени административни нарушения за неизползване на обезопасителен колан или каска, а 31 акта са съставени на водачи, които са ползвали мобилен телефон по време на управление на превозните средства. За отнето предимство на пешеходци са санкционирани 10 водачи, а за неправилно пресичане на пешеходци са съставени 29 глоби с фиш и 2 акта. При проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 60 водачи. Временно са отнети свидетелствата за управление на 54 водачи и е прекратена регистрацията на 40 пътни превозни средства.
През месец май на територията, обслужвана от ОДМВР-Шумен са регистрирани 57 пътно-транспортни произшествия, от тях тежките са шест с шестима ранени участници в пътното движение. За същия период на миналата година катастрофите са били 47, с 22 ранени и трима загинали на пътя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБезплатни прегледи за туберкулоза
Следваща статияАрестуваха мъж, набил приятелката си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here