дом Общество С поредица инициативи училището в Друмево отбеляза 120 години от създаването си...

С поредица инициативи училището в Друмево отбеляза 120 години от създаването си (снимки)

0
ДЯЛ
Снимка: ОбУ "Христо Ботев"-Друмево

С поредици от инициативи възпитаниците и педагозите в Обединено училище „Христо Ботев“ в село Друмево отбелязаха 120 години от създаване на учебното заведение.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

Инициативите започнаха на 23 май с провеждането на открити уроци, организиране на изложба от ученически творби от конкурса на тема “Моето училище”. В Деня на отворените врати на школото гостуваха малчугани от детските градини „Камбанка“ от Друмево и „Червената шапчица“ от Вехтово.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

В кулминация на честванията се превърна празничният концерт посветен на годишнината.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

В събитието участваха възпитаници на Обединено училище „Христо Ботев“.
Гости на празника бяха ученици от VI ОУ „Еньо Марковски“ от Шумен, които поднесоха своя поздрав към приятелите си от школото в Друмево. На събитието присъстваха зам.-кметът на Шумен Николай Колев, старши експертът от РУО Пламена Неделчева, Юлияна Христова от Отдел образование в Община Шумен, директорът на ОДК Найден Косев, директори на училища от областния град, кметовете на Друмево, Кладенец, Черноок, както и секретарите на местни читалища.
Цветя и поздравителни адреси бяха поднесени от името на кмета на Шумен проф. Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, директорите на училища, директорът на Ресурсни център в областния град Антоанета Тодоранова.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

Със слово към присъстващите в залата се обърна директорът на училището в Друмево Айнур Ахмед. Тя припомни историята на създаването на учебното заведение и представи визията на училището в настаящето, както и бъдещите планове за развитие. „Годишнината на училището е значима и вълнуваща за нас. Означава история, опит, традиции, утвърждавани и прилагани във времето, с ясното намерение за непрекъснато развитие“. Айнер Ахмед.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

Възпитаниците на училището в Друмево поздравиха гостите със специално подготвена музикално-танцова програма. Тя завърши с песента „Наше родно училище“.

Снимка: ОбУ „Христо Ботев“-Друмево

Водещ на програмата бе Павлин Трендафилов.
По време на празника бе обявено, че училищното ръководство работи по изграждането на бюст-паметник на Христо Ботев в двора на школото. Амбицията е той да бъде открит до края на юбилейната за училището година – 2024.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъж отнесе акт за дребно хулиганство, заплашвал клиенти на магазин
Следваща статияМобилни полицейски екипи на срещи с жители на малки и отдалечени села и през юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here