дом Политика Петков и Денков 3 дни на „лов за изселнически гласове“! Тези майтапят...

Петков и Денков 3 дни на „лов за изселнически гласове“! Тези майтапят ли се или съвсем са я закъсали?

1
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

24shumen.com/ Коментарът
И да паднем, че и бая да паднем, рахат локум ще хапнем!

Звучи долнопробно чалгаджийско, но някак си се връзва 1:1 с финала на похода за избиратели на съпредседателя на „Продължаваме промяна“ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков.
Толкова зле изградена е предизборната кампания на ПП-ДБ, а и откъм интерес е с празни зали, че вместо да се случи коренната промяна на роден терен в последната седмица, за да не се окаже, че битката на „Промяната“ на тези избори е за 4-ото място с БСП, Петков и Денков шокираха с анонсирана проява в Истанбул. Днес с „изселниците на Цветанов“ край Босфора, а в понеделник – в Бурса.

Три денонощия на лов за изселници в Турция във време на падащи проценти на доверие в България!? Що за стратегия е това…

Преди три години един тарикат излъга Слави Трифонов, че ще разбие ДПС в Турция, че ще изработи десетки хиляди гласове за „Има такъв народ“ в изселническите квартали, че… Дългия го вписа на избираемо място и оня ментараджия наистина стана депутат, но за ИТН от урните в „столицата на изселниците“ Бурса излязоха 8 (осем) гласа. За човека на Слави Трифонов не бяха гласували дори роднините му.

При Петков и Денков има риск да бъдат посрещнати с неудобни въпроси: „Какво става, нали обещахте 3-ма етнически турци във вашата парламентарна група?“, „Защо махнахте нашия Шабан от първото място в Кърджали и поставихте „възродителния прокурор“ Атанас Атанасов?“ и „Защо вашият МВР-министър Бойко Рашков преследваше избиратели-изселници?“.

Ако пък в понеделник председателят на „Балгьоч“ проф. д-р Емин Балкан приеме на турско кафе в офиса си Петков и Денков, може наистина да получи отговори на терзанията си отпреди дни, по повод 35-годишнината от „майските събития“ и „голямата екскурзия“, за проблемите с неизучаването на майчин език в смесените региони в България. Един от сръбващите кайвето срещу него ще е бившият министър на образованието и бивш министър-председател.

**

Турско кафе и ПП-ДБ!? Това вече сме го чували. С Христо Иванов… в скута на Делян Пеевски. И определено съпредседателят на коалицията беше доволен и дните му – осмислени.
Петков и Денков на турско кафе при Емин Балкан – тази комбинация не носи позитиви, а гарантирани вреди. Щетите са в „кърпа вързани“ и за двете страни.
Съпредседателите са като туристи сред изселници за три денонощия, за да им остане споменът за кайветата и локума. Защото на 9 юни от урните край Босфора и „столицата на изселниците“ за „Промяната“ ще излезе само едно разочарование. Защото Петков и Денков нямат отговори за 3-мата неслучили се турскоезични депутати, нито пък смеят да са искрени по отношение на избора „Шабан Исмаил или възродителния прокурор Атанас Атанасов“.
Емин Балкан пък трудно стана председател на бурсенската организация „Балгьоч“. То не бяха скандали, оспорвания на гласувания на конференции, отлив на активисти. Пътят към изпадането на „Балгьоч – Бурса“ в безтегловност минава през кайвето на Емин Балкан с Петков и Денков и типичните за двамата предизборни кандърми. И преди Балкан да остане сам с фасадата и без подкрепа на изселническата общност, би било полезно да се поинтересува как президентът на България Румен Радев нарича въпросните двама политици.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТри села в община Венец с проекти по Национална програма „Чиста околно среда-2024“
Следваща статияПредимно слънчево, в следобедните часове – дъжд, гръмотевици и градушки

1 коментар

  1. Тия са по противни от Тиквата и Шиши!Толкова излъгани надежди за нещо по нормално!В КАНАЛА!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here