дом Здраве Ден в полза на здравето ще се проведе този уикенд

Ден в полза на здравето ще се проведе този уикенд

0
ДЯЛ

Ден „В Полза на здравето” ще се проведе на 2 юни (неделя) от 10.30 ч. в Градската градина на Шумен. Събитието е насочено към млади хора, които ще имат възможност да се докоснат и запознаят с организациите в Шумен, работещи по темите за здравно образование, кариера в сферата на здравеопазването, първа долекарска помощ и много други.
Две са основните работилници, които ще бъдат представени:
„Работилница за лекари” – ще проведе Фондация „Гален Темелков”, която е насочена към деца и младежи. Студенти от Медицински университет – Варна и Филиал Шумен ще водят заниманията, демонстрирайки по интересен начин различни медицински манипулации.
Работилницата включва различни дейности според възрастовите групи:
– За по-малките деца: донесената от тях любима играчка ще се превърне в ,,пациент”, когото те ще разпитат, диагностицират и на когото ще предпишат лечение. На тези, които нямат своя играчка, ще бъде предоставена такава.
– За средната възрастова група: игра с флаш карти и листи с човешки органи и системи за оцветяване.
– За младежите: обучение по измерване на кръвно налягане и кръвна захар.
Работилница за Първа долекарска помощ организират доброволците на Български младежки Червен кръст – Шумен. Как се реагира в различни ситуации и как може да се помогне на пострадал, ще бъдат основните теми, които ще се развият в тази работилница. Чрез интерактивни практически демонстрации на сърдечен масаж и различни превръзки, участниците ще могат да се докоснет до изначалната идея на Първата помощ.
Освен това младежите ще могат да се запознаят както с работата и принципите на БМЧК, така и с мотивираните доброволци, които ще разкажат за своите история и път като червенокръстци.
Организаторите са подготвили много изненади и QUIZ.
Събитието и двете инициативи се организират от Фондация „Гален Темелков“, Български младежки червен кръст, Общински младежки съвет Шумен и фондация „Подобри“. То е част от проекта „Доброволческото е СУПЕР ЯКО“, който има за за цел да популяризира доброволчеството и гражданското участие на младите хора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС поредица от събития в Шумен ще отбележат Деня на детето
Следваща статияЗадава се ХIII издание на състезанието по колоездене, бягане и дуатлон на Платото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here