дом Здраве Изнесен кабинет в Шумен за отказ от цигарите в Световния ден без...

Изнесен кабинет в Шумен за отказ от цигарите в Световния ден без тютюнев дим

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Регионална здравна инспекция (РЗИ) в Шумен организира информационна и скринингова кампания с  участието на различни възрастови и целеви групи, с цел да отправи послания, насочени към ограничаване на отрицателното въздействие на тютюна върху здравето на хората. Инициативата е посветена на 31 май – Световен ден без тютюнев дим.
На 31 май (петък) от 11,00 до 13,00 часа в арт-пространството пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен ще бъде разположен кът със здравно-образователни материали и изнесен кабинет за консултиранe и отказване от тютюнопушенето.
 Като част от инициативата на здравната инспекция е и поставянето на QR кодове, посветени на тематичния ден, в участъка от пл. „Кристал“ до Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ (по алеята, успоредна на главната пешеходна зона). Здравните специалисти са поканили ученици от ППМГ „Нанчо Попович“ в Шумен, които в 12,00 часа ще преминат по алеята и открият съдържащите се факти и съвети, сканирайки кодовете.
РЗИ-Шумен кани всички граждани на Шумен, да открият данните и информацията, сканирайки QR кодовете, които ще бъдат на разположение през целия ден.
В Деня без тютюнопушене, експерти от здравната инспекция ще проведат и тематична беседа с презентация пред ученици в Народно читалище „Христо Ботев – 1872“ в Нови пазар.
Беседи и дискусии за вредата от тютюнопушенето сред младите хора се провеждат в училищата и през цялата година.
РЗИ-Шумен напомня, че всеки пушач може да се консултира безплатно как да откаже тютюнопушенето през цялата година. За територията на област Шумен кабинетът е разположен в сградата на РЗИ – Шумен, пл. „Освобождение” №1, етаж 4, стая 41. Консултациите са безплатни и могат да се проведат в кабинета или на работното място (след предварителна заявка на телефон 054/800 717). Не е необходимо направление от общопрактикуващ лекар.
Повече информация може да получите на Националната телефонна линия за отказ от тютюнопушенето 0700 10 323.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електроенергията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here