дом Култура Художници от цялата страна идват в Нови пазар за III Национален пленер...

Художници от цялата страна идват в Нови пазар за III Национален пленер по живопис

0
ДЯЛ
Снимка: Община Нови пазар/Архив

На 27 май започва III Национален пленер по живопис „Земя на славни предци“ под егидата на кмета на Община Нови пазар.
Пленерът ще продължи 5 дни, а откриването на изложбата с творбите на художниците ще е на 31 май о 13:00 часа в ОХГ „Петър Персенгиев“ в Нови пазар. Това съобщиха от местната администрация.
Куратор на пленера е добре познатият местен художник Йордан Йорданов.
В тазгодишното издание ще участват 14 художници: Атанас Атанасов, Ивелина Иванова и Красимир Арсов от Шумен, Емил Паралюзов от Враца, Валентин Шалтев, Симеон Кръстев и Мария Бакърджиева от София, Магдалена Петкова от Велико Търново, Димитър Евстатиев от Благоевград, Росен Кавръков от Стара Загора, Анета Стоянова от Пловдив, Лиляна Русева от Банско и Борислава Борисова и Йордан Йорданов от Нови пазар.
По традиция всеки от художниците ще дари по две картини за фонда на галерията.
И тази година няма да бъдат забравени малките художници от „АртЕлие“ при НЧ „Христо Ботев-1872“ в Нови пазар, който също ще участват в пленера. На 29 май те ще рисуват в Държавното предприятие „Кабиюк“, край Шумен. Редом с тях ще бъдат и опитните художници от националния пленер. За малките художници от Общината са подготвили изненади изпълнени с приятни и незабравими мигове.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръчат „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието и науката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here