дом Общество На 977 произшествия са реагирали шуменските огнеборци, две са жертвите на пожари

На 977 произшествия са реагирали шуменските огнеборци, две са жертвите на пожари

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

На 977 произшествия са реагирали служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен от началото на годината до момента. От тях 534 са пожарите, аварийно-спасителните дейности са 357 и 86 други произшествия. Две са жертвите на пожари в Шуменско тази година. За сравнение през 2022 година са възникнали 1 054 произшествия, като пожарите са били 659. Най-тежка за огнеборците остава 2012 година, когато произшествията са били 1 720.

Снимка: 24shumen.com

Това оповести в навечерието на професионалния празник на огнеборците директорът на пожарната в Шумен комисар Иван Иванов.

Снимка: 24shumen.com

Отец Димитър отслужи празничен водосвет по повод празника и пожела на огнеборците да продължат все така усърдно да работят в полза на хората.
Тази година шуменските огнеборци са участвали в четири спасителни мисии в Гърция и една в Турция.
Сред най-тежките случаи в областта комисар Иванов посочи пожарът в печатница, който лумна в ранните часове на 27 юни. В потушаването му тогава участваха 24 огнеборци.

Снимка: 24shumen.com

Следващото голямо изпитание идва след около две седмици на 11 юли, когато пламва житен масив от 1 000 декара. Тогава огнеборците спасяват 300 декара от нивата, както и съседния блок с пшеница от 1 200 декара.
От началото на годината служителите на пожарната са съставили 26 акта за различни нарушения, връчили са 40 противопожарни разпореждания. До момента са извършени 15 комплексни, 118 контролни и 492 тематични проверки на различни обекта.
През годината са проверени 32 обекта, работещи с рискови вещества и материали. Инспектирани са 70 хидротехнически съоръжения в областта. Извършени са и 18 проверки на колективните средства за защита.
„Искам в навечерието на професионалния празник на огнеборците – 14 септември да благодаря на всички служители, достойно даващи своя принос, за да бъдат днешния и утрешните дни на хората по-спокойни и по-сигурни“, заяви пред огнеборците от Шумен комисар Иванов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен осигурява чували и ръкавици за голямото почистване
Следваща статияОбщина Нови пазар се включва в голямото чистене на 16 септември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here