дом Общество Премиерът акад. Николай Денков посети Плиска

Премиерът акад. Николай Денков посети Плиска

0
ДЯЛ
Снимка: Пресцентър-Министерски съвет

Премиерът акад. Николай Денков откри бюст-паметник на поета Димчо Дебелянов в „Двора на кирилицата“ в първопрестолна Плиска. Заедно с него лентата преряза и директорът на къщата-музей на твореца в Копривщица Кунка Неделева.
Автор на бюста е скулпторът Павел Василев.
Визитата на премиера в първопрестолния град е част от днешното му посещение в Шумен и региона.
„Тук се чувствам като в храм – храм на словото и духовността, благодарение на които ние всички сме не просто човеци, а българи. Тук е започнала България, тук се е родила идеята за най-значимия български принос в световната култура – кирилицата“, заяви при откриването на бюст-паметника министър-председателят.
То започна със среща с курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Акад. Денков поздрави младежите и ръководството на висшето учебно заведение със 75-атата годишнина на артилерийското образование в Шумен.
В 13.30 часа в зала „Тича“ на хотел „Шумен“ премиерът акад. Николай Денков и министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката проф. Галин Цоков, на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева ще участват във форум „Възможности за пазара на труда в Североизточна България“, организиран от МТСП. По време на дискусията ще бъдат представени политиките и мерките на правителството, насочени към подкрепа на работодатели и работещи за преодоляване на дефицита на работна ръка, за стимулиране на инвестициите и за адаптиране на работната сила в региона. Цялото събитие ще бъде излъчено на живо във Фейсбук страницата на Министерския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНе работи SMS таксуването в зоните за платено паркиране в Шумен
Следваща статияМинистър-председателят очаква мобилизация за законодателната програма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here