дом Криминале МВР със спецоперация в община Сунгурларе след вчерашната драма с прегазено дете...

МВР със спецоперация в община Сунгурларе след вчерашната драма с прегазено дете и убит шофьор

0
ДЯЛ
Снимка: Флагман.бг

Във връзка с ограничаване на евентуалното напрежение на територията на община Сунгурларе, както и с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху лицата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества, стартира специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОДМВР – Бургас, сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление, чиито бургаски екипи са подкрепени от служители на жандармерията от вътрешността на страната. Това съобщиха от регионалния пресцентър на полицията в Бургас.
В различни населени места от Сунгурларска община – общинския център Сунгурларе и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци, екипи от споменатите структурни звена, извършват щателни проверки на лица от криминалния контингент. Проверява се и за издирвани лица, както и за такива, нарушаващи задълженията си по Закона за движение по пътищата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотици. Присъствието на екипите в населените места от Сунгурларска община е на ротационен принцип, като точките за проверка са мобилни и целят елемент на изненада при осъществяване на проверките.
Припомняме, че в късния следобед на територията на село Прилеп, община Сунгурларе след възникнал тежък пътен инцидент, приключил със смъртта на 6-годишно момченце, се стигна до саморазправа с виновния водач на товарния автомобил, допуснал катастрофата, завършила със смъртта му.
57-годишен мъж от Аксаково бил зад волана на товарен автомобил „Скания“, с варненска регистрация. Освен удари с юмруци, на мъжа е нанесена прободна рана в областта на прасеца на левия крак, като вследствие на последвалата кръвозагуба, водачът на товарния автомобил починал. Извършени са множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни образци, ДНК и дактилоскопия и др. Установено е оръжието, с което е извършено престъплението. Тялото на 57-годишния водач на товарния автомобил е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас. Назначени са различни експертизи. По случая е образувано досъдебно производство.
Към момента с цел изясняване на детайли по тежкия инцидент в сунгурларското село Прилеп за срок до 24 часа са задържани седем лица. Движението в Ришки проход бе спряно снощи до 23.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът акад. Николай Денков и министри на посещение в Шумен
Следваща статияОгнеборци гасиха пламнали отпадъци и сухи треви, обезопасиха газова бутилка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here