дом Криминале Разкриха схема за криптоизмами у нас с оборот от над 94 милиарда...

Разкриха схема за криптоизмами у нас с оборот от над 94 милиарда долара

0
ДЯЛ

Схема за измами с криптовалута е разкрита в София. Става въпрос за компанията „Nexo“. Това разкри говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
За последните 5 години като оборот през фирмата са минали над 94 милиарда долара.
Основните организатори и дейност са от България. Оперативната дейност на фирмата е била осъществявана от София, а вложители са били приканвани да инвестират в биткойни и други видове криптовалути, с обещания за висока доходност.
Клиент на платформата, който е трансферирал криптовалута, е официално обявен за организатор на терористична дейност.
В операцията участват служители на Националната следствена служба, ДАНС и МВР. Те съвместно с чуждестранни агенти, са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят. 
Претърсват се над 15 адреса, установяват се и нови лица.
300 души работят по тази акция, което е прецедент, 35 следователи, служители на ДАНС, Жандармерията и СДВР. 
Разследват се данъчни престъпления, компютърни измами и пране на пари. 
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметове на села запознаха полицаи с проблеми на населените места
Следваща статияМестят паметната плоча на шуменските опълченци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here