дом Политика Люта битка между ДПС и „Възраждане“ за третото място в парламента

Люта битка между ДПС и „Възраждане“ за третото място в парламента

0
ДЯЛ
Снимка: "Тренд"

През август има лек спад на подкрепата спрямо „Продължаваме промяната“ (19.6% сред гласуващите), поради което и преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) вече е близо 5%. Силно оспорвана е третата позиция между ДПС (10.6%) и Възраждане (10.3%). Гласовете от чужбина за двете формации вероятно ще се окажат решаващи при крайната подредба на самите избори. Това сочи изследване на социологическа агенция „Тренд“.
На пета позиция се нарежда БСП с 8.6% от гласуващите, отбелязвайки лека ерозия спрямо юли. „Демократична България“ събира подкрепа на 7.3% през август, докато партията на Стефан Янев вече изглежда близо до парламентарната бариера с 4.5% сред гласуващите. „Има такъв народ“ запазва шансове за парламентарно представителство след следващите избори с 3.9%. Под 4% остава формацията около Манолова (1.9%) и ВМРО (1.2%).
61% от всички интервюирани искат редовно правителство на всяка цена след предсрочните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които, ако компромисите за редовно правителство са твърде големи, смятат, че е по-добре да има отново избори.
На три приблизително равни дяла е разпределено отношението към новия служебен кабинет. 32% от всички анкетирани одобряват правителството на Гълъб Донев. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на БСП, „Български възход“ и „Има такъв народ“. 34% от всички анкетирани изразяват отрицателно отношение към правителството, като привържениците на ГЕРБ в най-голяма степен декларират негативното си отношение. Високият процент посочващи опцията „не знам/не мога да преценя“ до голяма степен се дължи на краткото време, в което служебният кабинет функционира.
Изследването на „Тренд“ е проведено в периода 15-22 август сред 1 007 пълнолетни български граждани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМустафа Карадайъ: Експертизата на ДПС ще върне стабилността и нормалността – затова България има нужда от нас в централната власт
Следваща статияХристо Павлов е новият заместник областен управител на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here