дом Общество Протест на полицаи в Шумен

Протест на полицаи в Шумен

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Десетки полицаи излязоха днес на символичен протест. В обедната си почивка те пиха кафе пред сградата на Областната дирекция на МВР в Шумен. Недоволните искат 25% увеличение на заплатите, подобряване на условията на труд и възможност за кариерно развитие.
„Нашите протести са свързани с реформите, които предстои да се правят в МВР. Предвиждат се съкращения, освобождаване на пенсионирани служители, а „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще бъде изведена от системата на МВР. Настояваме най-сетне да започне наистина една стойностна реформа в МВР. Предвижда се да се от системата да се изведат центрове, оказващи административни услуги на гражданите. Пожарната обаче спасява животи, не оказва административни услуги“, това заяви председателят на синдикалната организация на Областната дирекция на МВР в Шумен Стефан Гочев. Той посочи още, че въпреки занижените критерии за постъпване на работа в МВР кандидати няма, а стартовата заплата е около 1 000 лева.

Снимка: 24shumen.com

„Автопаркът ни е остарял и амортизиран. Колите не са подменяни вече 20 години. Осигуряват ни пари за униформи, но те са изключително некачествени. Всичко в системата демотивира младите да започнат работа при нас“, категоричен бе Гочев. Той припомни, че през декември 2021 година е подписано коалиционно споразумение, в което се посочва, че със съдействието на синдикалните организации в шестмесечен срок след анализ ще се определи актуалното състояние на МВР. „До момента нашите синдикални организации не участват в тези срещи. По места никой не знае какво предвиждат реформите“, уточни още Гочев и добави, че на 12 юни в София е предвиден национален протест на служителите в системата на МВР и в него ще участват полицаи от Шумен.
Днес да подкрепят колегите си редом с протестиращите застанаха и служители от Ареста в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриродата вдъхнови десетки деца и ученици, ясни са най-добрите в конкурса на ДПП „Шуменско плато“
Следваща статияШуменски учени с откритие, датираха градежа на Златната църква

1 коментар

  1. Който иска да служи на Р. България, го прави. Много българи работят за минималната заплата. Много пенсионери вземат минималната пенсия. И те са много по-ниски от минималната заплата на полицая.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here