дом Общество Инициативи в Шумен за Световния ден на водата

Инициативи в Шумен за Световния ден на водата

0
ДЯЛ

Ученици от Професионалната гимназия по икономика и Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович” в Шумен ще се включат в отбелязването на Световния ден на водата – 22 март. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ-Шумен.
Уроците на екологични теми, които ще представят в двете училища експерти на Регионалната инспекция, ще включват демонстрация на начин за пречистване на вода по химичен път, както и тематична викторина.
На 22 март ще бъде обявено и класирането в конкурса за мултимедийна презентация на Екоинспекцията по повод Деня на водата на тема „Как да пестим водата?”. Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а първите трима – специални предметни награди.
С двете инициативи ще бъде отбелязан Денят на водата, който тази година преминава под надслов „Подземни води – да направим невидимото видимо“.
Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Световният ден на водата насочва вниманието към 2 млрд. души, живеещи без достъп до питейна вода. Поставя се и фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб. Основен акцент на Световния ден на водата е подпомагане на постигането на Цел 6 за устойчиво развитие на ООН – чиста вода и санитарно-хигиенни условия за всички до 2030 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт 21 март отпада изискването за „зелен сертификат“ в България
Следваща статия„Олимпия“ (Шумен) ще популяризира футбола сред момичетата във Венец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here