дом Общество Община Каспичан също е готова за прием на бежанци от Украйна

Община Каспичан също е готова за прием на бежанци от Украйна

0
ДЯЛ

В следствие на създалата се ситуация в Украйна, много граждани са принудени да напуснат своите домове. Ние не можем да останем безучастни и затова ще направим всичко възможно да приемем в нашата община нуждаещи се хора, на които да осигурим сигурност в това тежко за тях изпитание, декларират от Община Каспичан.
Община Каспичан не разполага с общинска сграда за настаняване на нуждаещи се лица, но такива места са осигурени от частни собственици: хотел-ресторант „Канцлера” и хотел-ресторант „Кирека” в Каспичан, комплекс „Хановете” и къща за гости „При Пената” в Плиска, къща за гости „Бугари” в с. Златна нива, къщи за гости „Татар” и „Петрова къща” в с. Могила и къщи за гости „Рай” и „Ралица” в с. Кюлевча.
От Община Каспичан благодарят на всички граждани, които са се обадили с предложение за парични дарения. Към момента, желаещите да помогнат със средства могат да направят дарение по сметка на БЧК. При необходимост и Община Каспичан ще обяви дарителска кампания.
От години Община Каспичан си партнира с гр. Болград, с. Криничное, с. Кулевча и с. Мала Пересчепина. Още от първия ден на конфликта Община Каспичан е в непрекъснат контакт с хора от Украйна и Асоциацията на българите по света, заявявайки готовност за подкрепа и съдействие.
Украински граждани и организации, нуждаещи се от съдействие, може да се обадят на следните телефони в Община Каспичан: +359 884 332 420, +359 882 377 041 и +359 889 274 427.
Жители на община Каспичан, които разполагат със свободни жилища и имат възможност да ги предоставят на търсещи помощ украински граждани, могат да подадат своите предложения в Информационния център на Община Каспичан на телефон 05351/74 28 или на email адрес: obshtina@kaspichan.org.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Радев коментира исканата оставка на военния министър
Следваща статияОбщина Шумен обсъжда варианти за настаняване на бежанци от Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here