дом Наблюдател Мненията: Луд ли е Путин, престъпник ли е Зеленски…

Мненията: Луд ли е Путин, престъпник ли е Зеленски…

0
ДЯЛ

Явор Дачков е журналист, анализатор, създател на медия за политически новини. Горан Благоев е бивш водещ на телевизионно предаване по БНТ за религия, сега е политик от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.
Двамата с мнения за случващото се в Украйна:

Горан Благоев (лявата снимка):

„В момента виждаме тоталното безсилие на Европейския съюз, от който сме част и ние. Видя се, че санкциите не действат, примерите са много. Европа носи вина, че 20 години седи на колене пред Владимир Путин и приема руските олигарси.
Трябват много по-сериозни санкции срещу Русия. Да се затворят руските посолства и да се изгонят руски дипломати. Насреща имаме идиот, а с идиот трябва да се действа идиотски. Този идиот е готов да запали Трета световна война. Трябват категорично много по-крути мерки. Лятото не знаем дали Путин няма да ни прати чеченци, предрешени като туристи, които да ни спретнат един преврат и да ни превземат по-бързо и от Украйна.
НАТО също се оказа хлабав съюз. Ще дам пример със Сърбия, която ни е съсед и не е член на НАТО. Утре сърбите могат да ни спретнат военна операция, защото те летят до нас и провеждат военни учения с руски самолети и техника. Излизат информации, че сърбите трупат оръжия в Ниш. За какво са им тези оръжия? Ами ако тръгнат на Изток към нас? Ние не се държим като съюзници. Правителството трябва категорично да заеме ясни позиции.
Путин не зачита Международното право. Това е един луд, с който много трябва да се внимава и да се действа твърдо. В момента Путин се надсмива на Европа. Според мен той няма да спре газовото кранче, няма интерес от това. Европа трябва веднъж завинаги да каже стоп на Путин, защото сега жестоката цена ще я плати Украйна, а следващата жестока цена ще се плати от Европа.
Всички паметници на Съветската армия у нас трябва да бъдат демонтирани и поставени в Музея за социалистическо изкуство. Не може паметниците на чужда армия да бъдат по-високи от паметниците на собствената ни армия. Това показва, че не се уважаваме като нация.
Подкрепям идеята да се организира референдум относно националния празник на България“.

Явор Дачков:

„Да сложиш украинско знаме на профилната си снимка е като да сложиш нацистко.

Ако хората, които развяват глупостите си по Фейсбук знаеха за какъв ужас става дума в Луганск, Донецк, Одеса и пост-майданска Украйна. Какви престъпления извърши украинското управление, каква пародия са шоумена Зеленски (забърсан от американците, точно както забърсаха тук Слави Трифонов), преди него Порошенко, нациста Яйценюк и цялата плеяда от американски марионетки, които избиваха собствения си народ, застрелваха деца, горяха бременни жени и издевателстваха садистично върху хиляди невинни хора….
За каква унищожена човечност става дума под цялата бездарна опаковка на либералната медийна пропаганда – ако хората знаеха това – щяха да умрат от срам.
Няма по-голяма катастрофа от либералния ум, изпаднал в прелест. Дори комунистите не бяха толкова интелектуално безпомощни, сърдечно бездарни и емоционални инфантили.
Тук се развива мощно оглупяване и тотално подменяне на реалността с елементарни лъжи, хванати от телевизора и превърнати тутакси в дълбоки убеждения с нарцистична окраска. Същите тези в повечето случаи се потрисат от „Ергенът“ без да видят собствената си пошла и вулгарна поза на риалити борци за мир от Фейсбук.
Отдавна не бях се потрисал така от тоталитарна и масова несправедливост, която буквално задушава. Всичко това с напълно трезва глава в 1.30. Много е зле положението“.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбявиха Национален конкурс „Моята мечта за библиотеката през 2122 г.”
Следваща статияНулево равенство между „Ботев“ и „Септември 98“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here