дом Криминале Частни охранители осуетиха масов побой в Шумен

Частни охранители осуетиха масов побой в Шумен

4
ДЯЛ
Снимка: "ЩИТ-3"

Тази нощ в 01.35 часа при обход, мобилен екип на охранителна от фирма „ЩИТ-3” ЕООД забелязва, че на площад „България” в Шумен, група от около 15 младежи преследва мъж на видима възраст около 35 години. С поведението си той настървява още повече многобройната компания. Групата настига мъжа и го събаря на земята с видимо намерение за саморазправа, съобщиха от частната охранителна фирма за 24shumen.com.
Частните охранители мигновено излизат от патрулния автомобил на „ЩИТ-3” и предотвратяват побоя, като отделят двамата виновници от останалата група. При вида на охранителите, поваленият на земята придобива допълнителен кураж и започва да сипе обиди и закани към и без това ядосаните младежи. Хладнокръвието и опитът на служителите в служба СОД към „ЩИТ-3” им помагат да овладеят сложната ситуация.

Снимка: „ЩИТ-3“

Установяват, че преследваният, който е във видимо нетрезво състояние е предизвикал спречкването и преграждайки пътя към него, успокояват разярените участници. Част от младежите са се включили в инцидента от любопитство. В този момент минава полицейски патрулен автомобил. Служителите на реда викат втори полицейски екип. Съвместните действия на частните охранители и полицейските служители охлажда нажежената обстановка и компанията и виновниците се разделят, а охранителите и полицейските екипи се връщат към рутинната си дейност. След няколко минути охранителите Стефан Дрангов и Митко Демиров, засичат същите двама познайници на булевард „Славянски”, където спречкването се разпалва с нова сила. Служителите на „ЩИТ-3” виждат, че единият е вече повален на земята и реагират мигновено.

Снимка: „ЩИТ-3“

Този път буйстващите с инициали Б. Б. М. и Х. Р. А. – и двамата от Шумен са задържани. Предотвратени са нанасяния на телесни повреди и материални щети. Предадени са на органите на реда с протоколи за задържане. Оказва се, че единият от задържаните е стар познайник на полицията. Криминално проявен с излежана 15-годишна присъда и многобройни прояви.
Това е поредният случай на съвместна дейност на служители на „ЩИТ-3” и органите на реда. Преди около година в Смядово, в помощ на полицейски екип, охранителят на „ЩИТ-3” Йордан Йорданов и служителят на Общинска охрана в Смядово – Али Симеонов, в изключително сложна ситуация обезоръжиха нападател с нож, който нанесъл порезни рани на гражданка в Смядово. Нападателят е обезоръжен и задържан в критичен момент на започнало второ нападение.
Десетки са случаите и в община Велики Преслав, когато 22-годишната съвместна работа на органите на реда и частните охранители от „ЩИТ-3” е довела до безброй предотвратени саморазправи, осуетени кражби и заловени нарушители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВарненец е загиналият в катастрофата край Дибич
Следваща статияПримата на българската музика Лили Иванова с концерт в Шумен

4 КОМЕНТАРИ

  1. От една стана добре,че са предотвратили да ли грабеж или побой.Но този единият господин Стефан Дрангов не знам как е назначен в тази фирма да ли е достатъчно проучен с какво се занжмава.Той влиза в профили на жени и им краде данните и след това започва да заплашва цялото им семейство.До колкото знам от позната лаборантка срущу него има две жалби в прокоратурата в Шумен.И такъв човек какъв герой може да бъде въпреки,че всичко се е разминало с тяхна помощ.Проучвайте си охранителите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here