дом Политика Николай Василев: Бях готов да оглавя кабинет с ДНК на бъдещето

Николай Василев: Бях готов да оглавя кабинет с ДНК на бъдещето

0
ДЯЛ

Бях готов да оглавя кабинет с ДНК на бъдещето. Това заяви Николай Василев – номиниран за министър-председател от партията „Има такъв народ“.
„Нашият кабинет щеше да е първият от десетилетия, който щеше да работи с най-висока скорост“, категоричен бе Николай Василев и добави, че освен него никой в проекто-кабинета няма общо с царската партия. „Дори Любомир Дацов, когато бе министър, не беше в НДСВ“, уточни Василев и добави, че е решил да не се крие, а да отговори на всички въпроси, защото в последните дни предложението за кабинет е било подложено на атаки от всички страни. „През 2003 година атаките срещу мен за приватизацията на „Булгартабак“ бяха огромни. Не се разграничавам от миналото си в НДСВ. Обида е да ме определят като продукт на ДПС или задкулисието. Спомнете си, че аз бях единствения, който уволни Делян Пеевски. Исках да приватизирам „Булгартабак“ със западни капитали. Не съм зависим от никого, освен от двете си дъщери и мечтата си да видя България просперираща държава“, заяви Василев и уточни, че най-обидно му е станало от атаките на десните партии. „Винаги съм бил десен човек. Моите приоритети са – законова държава, свобода за бизнеса и медиите, поддържам парламентарната република“, заяви още Василев. Той оповести, че е съставил документ от 68 страници със заглавие „Модернизирай България“. Документът включва 300 приоритета. Сред най-важните Василев посочи намаляване на с по 1% на данък печалба и подоходните данъци, ДДС от 20 на 18%, ДДС от само 5% за международния туризъм, бюджет без дефицити, повишаване на пенсиите с 35%, скок на заплатите на учители и лекари, налагане на прозрачност върху обществените поръчки и осветляване на мръсните пари, без актуализация на бюджета за 2021 година.
„Плъзгаме се по спирала от дефицити. Средно всеки от нас дължи между 10 000 и 15 000 лева. Тези дългове ще растат, ако продължаваме така и ще ги завещаем на децата си“, обясни Василев.
На въпрос, кога „Има такъв народ“ ще представят нов проект за правителство, отговорът бе: Съвсем скоро! Тошко Йорданов разкри, че са имали неформална среща с хората на Мая Манолова и допълни, че в последно време от „Демократична България“ гледат на тях, като врагове. „на този етап не преговаряме с никого. При всички случаи ще направим правителство на малцинството, защото и другите партии на протеста не са достатъчно, за да съберем 121 гласа“, заяви Тошко Йорданов, а на въпрос за разговора със служебните министри, той каза, че са имали сериозни разминавания по финансовите въпроси. От „Има такъв народ“ са предложили на Асен Василев да стане вицепремиер. Предложили му да разследва мръсните пари, които самият Асен Василев искал да спре.
Тошко Йорданов отговори, че не може да съобщи имената на новите министри или на хората, с които се водят преговори и заяви, че според него в служебното правителство има хора на ДПС. „Ние не желаем гласовете на ГЕРБ и ДПС. Може да приемем подкрепа от „Демократична България“ и хората на Манолова“, категоричен бе Йорданов, но призна, че все пак при приемането на новия кабинет ще се нуждаят и от гласове на ГЕРБ или ДПС. Йорданов прогнозира, че, ако и новият проект за кабинет не бъде приет в парламента може да видим кабинет на ДБ, „Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез вода в жегата са село Тодор Икономово, блок и улица в Шумен
Следваща статияЗасилен зад волана спря в дърво

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here