дом Общество Избираме представители за 45-тото обикновено Народно събрание

Избираме представители за 45-тото обикновено Народно събрание

0
ДЯЛ

България избира депутатите за 45-тото обикновено Народно събрание в безпрецедентна за новата ни история обстановка на пандемия от коронавирус.
Точно в 7.00 часа врати отвориха изборните секции в страната и ще очакват гласоподаватели до 20.00 часа, като ако пред секциите има опашки от жераещи да упражнят правото си на глас, времето ще бъде удължено до 21.00 часа.
В община Шумен всички изборни секции започнаха работа навреме, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК).
В цялата страна ще има засилени мерки за сигурност. Ще се следи за носенето на маски. Всички участници в изборния процес ще бъдат снабдени с предпазни маски и дезинфектанти.
Ще се следи и за избягването на струпвания, като се регулира и потокът на хора пред секции.
Освен с традиционната хартиена бюлетина, ще има възможност и за гласуване с машина, изборът от който ще бъде реален. В 9 390 секции ще има поставени машини за гласуване. Разрешено бе и гласуването с мобилни урни.
В надпреварата за 240 народни представители се включват 6 895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, като има и независими кандидати.
По последни данни общият брой на избирателите в страната е 6 732 316 души.
Гласува се в над 12 000 секции в цялата страна, подвижните за хора с увреждания са 409. За българите в чужбина разкритите секции са 465 в 69 държави. Най-много те са в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.
Не забравяйте, че на хартиената бюлетина вотът се отбелязва със син химикал с „X“ или „V“. За да се зачете вашия глас, е важно задължително да гласувате за партия, към която може да се добави и преференция за определен кандидат.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия17 са новите случаи на COVID-19 в Шуменско
Следваща статия185 930 души е броят на избирателите в област Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here