дом Общество Дават под наем за 10 години бунгалата на Общината в Шкорпиловци

Дават под наем за 10 години бунгалата на Общината в Шкорпиловци

0
ДЯЛ

Почивната база, собственост на община Шумен в село Шкорпиловци да бъде предоставена под наем за срок от 10 години. Това предлага в докладна кметът Любомир Христов. Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет тази седмица.
Имотът представлява седем броя бунгала (панели тип „сандвич“), изградени през 1989г. всяко със застроена площ 62 кв.м . Обектът е предоставен за стопанисване и управление на ОП „Общински жилища и имоти“ с решение на Общинския съвет.
В Община Шумен е депозирана докладна записка от директора на ОП „Общински жилища и имоти“ относно стопанисването на Почивната база. Бунгалата се отдават под наем през летния сезон. Те са в лошо състояние и се нуждаят от основен ремонт, а описаните в акта обслужващи обекти са порутени и на практика неизползваеми. За 2019 година приходите, реализирани от дейността на базата са в размер на 13 452 лв., и надвишават с незначителна разлика разходите в размер на 12 710 лв. при един зает в базата.
Разчетите показват, че сегашната форма на управление на базата в к.к. Шкорпиловци е нерентабилна и всяка година се генерират загуби за общинското предприятие. За правилното и законосъобразно функциониране на базата е необходим минимален обслужващ персонал от 4 души, което ще доведе до сериозно нарастване на разходите, а без извършването на сериозни инвестиции в базата, приходите няма да се завишат.
В управлението на ОП „Общински жилища и имоти“ е постъпило заявление с искане за предоставяне под наем на базата за срок от 10 години.
В тази връзка предложението на директора на предприятието е базата в к.к. с. Шкорпиловци да бъде отдадена под наем чрез търг за срок от 10 години при годишна наемна цена 12 600 лв. без ДДС (15 120 с ДДС), определена с експертна оценка на независим оценител, т. е 126 000 лв. за 10 години без ДДС. Като се има предвид необходимостта от извършване на инвестиции и текущо поддържане на базата, предложението на общинската администрация е да се проведе публично оповестен конкурс за предоставяне под наем за срок от 10 години на имота, при заплащане на наем в размер на не по-малко от 2 600 лв. годишно и извършване на инвестиции в обекта с минимален размер 100 000лв.
Снимка: Mirela.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен продължава изхранването на социално слаби в Обществената трапезария
Следваща статияШуменските криминалисти разкриха за 3 часа извършител на убийство (обновена, снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here