дом Криминале Десетки сигнали за произшествия вдигнаха огнеборците на крак

Десетки сигнали за произшествия вдигнаха огнеборците на крак

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com/ Илюстративна

Лек автомобил с газова уредба „Фолксваген Голф“ е унищожен при пожар. Сигнал за него е получен на 6 декември в 09.50 часа. На ул.“Плиска“ в село Миланово бил пратен екип, който погасил пламъците с помощта на 1 000 л. вода. Автомобилът е унищожен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Шумен.
В 17.37 часа същия ден е получен сигнал за пожар в комин на къща на ул.“Еделвайс“ в село Хитрино. Към адреса бил насочен противопожарен екип, който погасил пламъците с 500 л. вода. Установено било, че причина за пожара е техническа неизправност в тялото на комина.
На осем сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на 7 срещу 8 декември. Спасителни екипи са оказали съдействие за изваждане на водач от катастрофирал автомобил на бул. “Симеон Велики“ в Шумен, след което бил качен в линейка на спешна помощ. Екипът обезопасил пътя, по който имало разлято масло. Няколко часа по-късно отново на бул. “Симеон Велики“ дежурен екип оказал съдействие за обезопасяване на лек автомобил Мерцедес, участник в катастрофа. Пътят, по който имало разляно масло бил почистен и обезопасен за преминаващите автомобили.
На 7 декември в 22.49 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща на ул.“Чапаев“ в село Каспичан. Насочен бил екип към мястото. След пристигане огнеборците установили, че пламъците тръгнали след неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са 15 кв.м. покривна конструкция, мебели и по данни на 60-годишния собственик лични документи. Къщата е спасена от опожаряване. Пожарът е ликвидиран с 3 тона вода.
В 12.56 часа същия ден е съобщено за пожар в имот на ул. “Септември“ в село Цани Гинчево. Пламъците, които тръгнали след небрежно боравене с открит огън са погасени с три тона вода. Унищожени са около 30 кв. м. покривна конструкция. Къщата е спасена.
В 08.06 часа на 7 декември е приет сигнал за пожар в лек автомобил „Шкода Фабия“ с бургаска регистрация. Съобщено било, че пожарът е в село Риш, в местността „Конака“. Към мястото на произшествието бил насочен противопожарен екип от участъка на пожарната в Смядово. Водачът по време на движение забелязал пушек от двигателя на автомобила. Пламъците тръгнали под купето. Пожарът бил загасен с помощта на 1500 л. вода и 20 л. пяна. Автомобилът и документи на автомобила са унищожени. Спасена от опожаряване е 50 декара смесена гора.
В 23.35 часа е потърсено съдействие за обезопасявана на катастрофирала цистерна Рено „Премиум“ на пътното платно преди село Веселиново.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия100 декара гора ще залесят служителите на ДЛС – Паламара догодина
Следваща статияКрадци на дребно задигнаха 100 лева от кафе – автомат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here