дом Криминале Измамник е зад решетки, „осигурявал“ срещу пари шофьорски книжки без изпит

Измамник е зад решетки, „осигурявал“ срещу пари шофьорски книжки без изпит

0
ДЯЛ

С мярка за неотклонение „Задържане под стража“ след уважено искане на Районната прокуратура в Шумен от съда е 50-годишният Юксел Ю. Той е привлечен като обвиняем за измама на трима, на които обещал да осигури издаване на свидетелства за правоуправление на МПС без обучение и изпит срещу пари – престъпление по член 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, извършено като продължавано деяние.
Измамническата си дейност Юксел развивал от декември 2016 до февруари 2017 г., съобщиха от Апелативна прокуртура – Варна. Първият измамен бил мъж от село Тушовица, който предоставил на обвиняемия 2 200 лева срещу обещанието да му издаде шофьорска книжка за категории А, С, Е и Д. След като Юксел забавил изпълнението на обещанието, измаменият го срещнал и го накарал да му подпише запис на заповед за дадените пари.
С цел имотна облага 50-годишният обвиняем обещал да осигури издаване на свидетелство за управление на МПС, категория В, на мъж от Бургас, който му дал за услугата 400 евро и 1 000 лева. 1 600 лева за книжка без обучение и изпит дал и друг човек от село Тушовица. Общият размер на причинената имотна вреда на тримата измамени възлиза на 4 800 лева и 400 евро.
Най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, взета от Шуменския районен съд спрямо Юксел Ю., е била потвърдена и от Шуменския окръжен съд.
Престъплението по член 209 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия198 000 лева от печалбата на „Индустриален парк-Шумен“ влизат в общинската хазна
Следваща статияНовопазарчанин – участник в тежка катастрофа, отнела два живота край Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here