дом Общество Откриват IX Национална конференция „Пътуване към България“

Откриват IX Национална конференция „Пътуване към България“

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Националната конференция по история, археология и културен туризъм „Пътуване към България“ ще бъде открита днес в Шумен. Това е деветото издание на научния форум и е на тема „Историческата реконструкция – традиции и иновации”. Конференцията се организира от Община Шумен, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, Регионалния исторически музей в града и Българската академия на науките.
В тазгодишното издание на форума участват над 65 учени и музейни специалисти. Националната конференция ще бъде открита днес от 10.00 часа в лекционната зала на Регионалния исторически музей. Слово към присъстващите ще произнесе акад. Дамян Дамянов.
От 11.00 часа ще бъде представена книгата „Забравеното Средновековие“ на проф. Пламен Павлов. В 13.00 часа започва представянето на научните доклади на участниците. Те са обособени в три научни секции – „Античност и Средновековие“, „Нова и най-нова история“ и „Културно-историческо наследство, образование и туризъм”.
Утре конференцията продължава с дискусионни панели.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПланови прекъсвания на електрозахранването
Следваща статияНагради за отличените в конкурса „Индустрията в нашия град“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here