дом Общество Пробация за студентка, задигнала портмоне с пари в университета

Пробация за студентка, задигнала портмоне с пари в университета

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Окръжният съд в Шумен наложи наказание пробация с пробационни мерки за кражба на портмоне с пари и документи в университета в града. Така магистратите отмениха глобата от 300 лева на Районния съд в Шумен, наложена на Х.Х..
На 16 септември 2017 година студентката Е.К. била на занятия в зала 213 във втори корпус на Шуменския университет. На почивката между лекциите Е.К. излязла в двора на учебното заведение, но оставила личните си вещи в залата. В това време покрай залата минала Х.Х. и видяла през отворената врата, че там няма никого.
Х.Х. забелязала оставената дамска чанта и решила да се възползва от ситуацията. Влязла в зала 213 преровила дамската чанта на колегата си и задигнала портмоне, в което имало 120 лева, лична карта, карта за намаление при пътуване, пропуск за студентско общежитие и 2 дебитни карти.
Х.Х. взела парите, а останалите вещи изхвърлила в района на Хуманитарната гимназия в Шумен.
Когато Е.К разбрала, че портмонето й е откраднато, сигнализирала охраната на университета и поискала да види записите на охранителните камери. Младата жена подала сигнал за кражбата и в полицията. Органите на реда иззели видеозаписите и един от разследващите полицаи разпознал на тях Х.Х., която преди това бил виждал по време на изпълнение на служебни задължения.
По време на разпитите Х.Х. направила пълни самопризнания. Посочила и мястото, където изхвърлила портмонето. Признала и, че е изхарчила парите за свои нужди.
Районният съд в Шумен постановил глоба от 300 лева, за извършената от Х.Х. кражба. Както и да заплати 120 лева предявен от Е.М. К. граждански иск за причинени имуществени вреди, 50 лева върху уважения иск, разноски в размер на 95 лв. платими на ОД МВР Шумен, и съдебни разноски в размер на 30 лева.
Присъдата е протестирана от Районната прокуратура в града и от служебния защитник на Х.Х.
Окръжният съд в Шумен замени глобата в размер на 300 лв. с наказание „пробация” със следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 8 месеца при периодичност два пъти седмично, както и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 8 месеца.
Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС възстановка в Шумен почетоха Петльовден (видео)
Следваща статияСлънчево с температури до 20 градуса ще бъде днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here