дом Политика Мустафа Карадайъ в Каолиново: Демокрацията в България тръгна от този площад

Мустафа Карадайъ в Каолиново: Демокрацията в България тръгна от този площад

0
ДЯЛ
Снимка: ДПС

Причината да се съберем през 89-а година на този площад беше опитът за насилствена асимилация на мюсюлманите в България. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на площада в Каолиново, където бе почетена паметта на жертвите от Майските събития, съобщиха от пресцентъра на Движението за права и свободи. „Демокрацията в България тръгна от този площад и ние трябва да си припомняме онези неща, които ни заставиха да се съберем, защото след нас има едно поколение, което не е свидетел на тези събития. Ако на тези площади ние не се събираме и не си говорим, те няма откъде да ги знаят“, каза лидерът на ДПС и допълни: „30 години водим борба в името на демокрацията в нашата Родина, в името на просперитета, но след 30 години пак сме свидетели на забрани за устояването на идентичността в нашата Родина. Днес пак има забрани за ползване и изучаването на майчиния език и ползването му по време на предизборна кампания, въпреки че Конституцията задължава държавата да гарантира ползването и изучаването на майчините езици в страната. Законите задължават държавата да отпечатва учебници и безплатно да ги раздава на нашите деца. Ние сме свидетели, че всички учебници се отпечатват от държавата с изключение на тези, които са на турски, за това ние партийно ги отпечатваме и ги раздаваме на нашите деца, за да има от къде да учат майчиния си език. Това са двойните стандарти“.
В рамките на деня председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, придружен от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, членовете на ЦОБ Имрен Мехмедова, д-р Джевдет Чакъров, Хамид Хамид и Джейхан Ибрямов, председателя на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, бившите народни представители Ихсан Хаккъ и Танер Али, областни председатели и общински кметове на ДПС от областта и страната почетоха паметта на жертвите от Майските събития и поставиха венци пред паметници в кв. „Кус“ и селата Тодор Икономово, Климент и Пристое.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръчиха наградите в 5-то издание на фестивала „Кино в длан”
Следваща статияCOVID-19: 148 нови случая, 243-ма изписани, 13 починали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here