дом Общество Завършват трасето на АМ „Хемус между Търговище и Шумен през лятото на...

Завършват трасето на АМ „Хемус между Търговище и Шумен през лятото на 2021 година

0
ДЯЛ

Очаква се другото лято да е завършено строителството в района на Търговище и Шумен – между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“. Това каза днес при инспектиране на строителните дейности по отсечката премиерът Бойко Борисов.
„В най-напреднала фаза по трасето на магистралата са дейностите в отсечката между Търговище и Шумен“, коментира зам.-министър Николай Нанков, който придружава премиера Бойко Борисов. Премиерът подчерта, че навсякъде магистралите се строят усилено, а в изграждането са заети хиляди работници.
„Ако е било лесно, да са го направили досега. Но те стоят на жълтите павета, а после ще минават за минути и няма да знаят какъв къртовски труд е положен“, посочи премиерът Борисов.
„Като лунен пейзаж е станало, но след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото иска да прави, ние си гледаме работата, десетилетия после ще го ползват българите“, отбеляза премиерът по време на огледа.
„Времето е идеално за строителство. Колко мостове има – един сред друг, един след друг, а на места вече канавки се слагат“, добави Бойко Борисов, с когото на инспекцията бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
„Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа“, посочи министър-председателят и акцентира също върху напредъка на други важни за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „Европа“, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в района на „Младост“, пътят Ботевград-Мездра и др.
„Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е много красиво – овошки, магистрала, красота… Цялото трасе минаваме, разкошна работа“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че новите пътища на България се строят с модерни машини, а археолозите полагат много усилия за запазване и излагане на откритите по време на строителните дейности артефакти.
Изграждането на „Хемус“ е водещ приоритет на правителството, защото ще осигури развитие на Северна България по начина, по който „Тракия“ подпомогна икономическата активност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е готов до 2024 година.
По време на огледа с премиера Борисов заместник-министър Нанков подробно се спря на напредъка при изграждането на различните подучастъци от трасето.
Най-сложен е близо 19-километровият участък при Угърчин. „За него Министерският съвет миналата седмица взе решение за отпускане на 668 747 лева за отчуждителни процедури“, акцентира Николай Нанков.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът Бойко Борисов на посещение в Североизтока
Следваща статияПридобивка: Пожарната във Върбица в нов дом до месеци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here