дом Общество Животновъди от Шуменска област ще участват в национален протест

Животновъди от Шуменска област ще участват в национален протест

0
ДЯЛ

Овцевъди и козевъди от Шуменска област ще се включат в протеста днес от 11.00 часа край великотърновските села Арбанаси и Шереметя.
Очаква се да се включат над 1 500 фермери, съобщиха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Те уточниха, че протестът ще прерасне в безсрочен заради недоволство от държавната политика в двата сектора.
Основните искания на животновъдите са за 20 лева държавна помощ за животно, за да бъдат компенсирани загубите, след като беше отменена наредба за директните плащания. Аргументите са – намалението на цената на млякото от овцете не може да бъде компенсирано само с 5 лв. на животно.
Протестиращите ще настояват за оставката на зам.-министър на земеделието и двама директори на дирекции.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗов за помощ: Нашата съгражданка Валентина Йорданова се бори за живота си
Следваща статияДържавата отпуска близо 9,4 млн. лева на животновъдите