дом Общество Великденско: Цените на козунака догонват агнешкото (снимки)

Великденско: Цените на козунака догонват агнешкото (снимки)

0
ДЯЛ

С цени от 2.50 за обикновен до 7 лева за луксозен козунакът се оказва най-скъпото кулинарно изкушение за великденската трапеза. Това показа репортерската проверка на 24shumen.com за цените на месото, зеленчуците, козунаците и яйцата в търговската мрежа в Шумен в навечерието на Великден.
Търговците предлагат голямо разнообразие от козунаци – със стафиди, мармалад, шоколад, крем, орехи, бадеми и какво ли още не. Преди да посегнете към сладкото изкушение, обърнете внимание на етикета с цената, за да не останете изненадани на касата. Цените на сладките хлябове започват от 2.50 и надхвърлят 7 лева за луксозен в картонена кутия, забъркан по чуждестранна рецепта.

Частните пекарни в Шумен предлагат козунаци с високо качество. Тази година някои от тях няма да приемат предварителни заявки, но ще работят и в празничните дни. Предприемчивите собственици предлагат разнообразни видове прясно изпечен козунак с тегло от 350 до 500 грама. Разнообразието от пълнежи е впечатляващо – локум, шоколадов крем, мармалад, бадеми, мармалад и бадеми, мармалад и стафиди и др.

Звездата на празничната маса – агнешкото месо се предлага в различни разфасовки. Тази година търговците са заложили предимно на българска продукция, която лесно се различава по синия печат.
Между 12.50 и 15 лева струва предна агнешка плешка, а цените на задната започват от 14 лева и достигат до 16 лева. Агнешките ребра може да намерите на цени между 9 и 10 лева. В някои магазини се продават и агнешки главички, а цената им варира от 2.99 до 3.30 лева. Търговците предлагат и комплекти за дроб сарма на цени от 6 до 8 лева.

В магазин „Ивет“ месото се доставя от кланица във Велики Преслав и е гарантирано прясно и свежо.

В търговски обект в центъра на града се продават и цели агнета.
Цените на пресните зеленчуци са в широки граници. Зелената салата върви от 50 стотинки до левче за бройка.

Производители от близките села предлагат три салати за лев и прогнозират, че навръх празника цената на зарзавата ще падне още.

Пресният лук, чесън и репички масово се продават за 80 стотинки връзката, но има и по лев.
Краставиците държат цени от 2.20 до 3 лева за килограм.
Кора яйца се предлага за 6.90 лева. Най-малките яйца вървят по 15 стотинки за бройка.

Средните са по 22 стотинки, а големите – 24 стотинки.
Боите и стикерите за великденските яйца са обособени на отделни щандове. Разнообразието от бои и украси е наистина впечатляващо.

Цените са от 50 стотинки за единична боя до 10 лева за комплект. Продават се и писани дървени яйца, които могат да послужат като акцент в украсата на празничната маса.
Каквото и да сложите на празничната трапеза, най-важно е да я споделите с любимите хора.
Редакцията на 24shumen.com пожелава на всички свои читатели светли празници!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсно и тихо време
Следваща статияСтотици шуменци минават под плащаницата на Разпети петък

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here