дом Прогноза за времето Шуменско под оранжев код и в неделя

Шуменско под оранжев код и в неделя

0
ДЯЛ

През нощта времето над страната ще се задържи облачно и дъждовно. Най-значителни ще са валежите в Североизточна България. За Шуменска област очакваните валежи отново са над 35 л/кв.м. Живакът в термометрите ще падне до 10 градуса.
В районите с надморска височина над 600 метра, дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен, в източната половина от страната и по долината на Струма временно силен север-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Сняг се очаква да превали и над Ришкия проход. От АПИ призовават шофьорите да не тръгват на път с летни гуми през всички проходи в страната.
В понеделник от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Най-късно, към края на деня, ще спре валежът в североизточните райони от страната. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури в страната ще са между между 11° и 16°, в североизточните райони по-ниски.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца (949 hPa). През деня ще се задържи почти без промяна.
В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Снеговалежите от запад ще спират, а облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи, главно по северното крайбрежие. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 13°-15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабва.
Снимка: НИМХ-БАН
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа първи път ДПС няма да участва на изборите за кмет в Цани Гинчево
Следваща статияЖителите на Цани Гинчево избират кмет, униформени ще следят за реда в селото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here