дом Общество Цвета Караянчева ще бъде почетен гост на концерта, посветен на Панчо Владигеров...

Цвета Караянчева ще бъде почетен гост на концерта, посветен на Панчо Владигеров в Шумен

0
ДЯЛ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне днес с кмета на община Шумен Любомир Христов. По-късно тя ще бъде гост на концерта, посветен на 119 години от рождението на Панчо Владигеров и на 25 години от създаването на едноименната фондация, който ще се състои от 19.00 часа тази вечер в залата на ДКТ “Васил Друмев” в Шумен. Преди концерта Караянчева, шуменци и гостите на града ще имат възможност да разгледат изложбата “Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров в Шумен”, която е подредена във фоайето на театъра. По традиция международните конкурси за пианисти и цигулари се провеждат под почетния патронаж на председателя на Народното събрание.
По покана на кмета Любомир Христов Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще свири за първи път на шуменска сцена. В знак на уважение към името на Владигеров, към Шумен и шуменци, които популяризират делото на големия български композитор, Минчо Минчев и диригентът на оркестъра Марк Кадин ще участват безвъзмездно в концерта.
Сред гостите в залата на театъра ще бъдат дарители, представители на Министерството на културата, Фондация “Св.Св. Кирил и Методий”, Съюза на българските музикални и танцови дейци, общественици, спомоществователи и много граждани, обединени от идеята за съхраняване и популяризиране на творчеството на Панчо Владигеров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзложба представя историята на конкурсите на името на Панчо Владигеров
Следваща статияВодещ турски специалист с безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here