дом Общество Христо Мутафчиев пристига в Шумен по проблемите на театъра

Христо Мутафчиев пристига в Шумен по проблемите на театъра

0
ДЯЛ

Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев пристига днес в Шумен, за да участва в среща със членовете на Синдикалната организация от 13.30 ч. в Камерната зала на Драматично-кукления театър. Ще бъдат обсъдени ситуацията в трупата и възникналото напрежение след уволнението на актьори, помощен персонал и свалянето на хитови заглавия от репертоара на театъра.
„От Синдикалната организация ни уведомиха, че можем да присъстваме на срещата. Нямам представа дали ще има изобщо полза от тази среща“, заяви за 24shumen.com един от отстранените от директора актьори Кольо Стайков. Той сподели, че: „сигурно ще постави въпроса за уволненията, както и на служители с по 30-годишен стаж в театъра“.
За 24shumen.com Христо Мутафчиев заяви, че ако има нарушения в трудовото законодателство отстранените трябва да потърсят правата си по съдебен ред. Но САБ няма правомощия да контролира работата на работодателя – директора.
Вече втора седмица в редакцията нямаме отговор от принципала – Министерството на културата относно тяхната позиция за ситуацията в Шуменския театър.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияIn vino veritas: Избират най-доброто вино в столицата на пелина – Осмар
Следваща статияИззеха два килограма тютюн без бандерол от имот в Методиево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here