дом Общество Христо Мутафчиев пред 24shumen.com: Съдът може да върне на работа освободените актьори,...

Христо Мутафчиев пред 24shumen.com: Съдът може да върне на работа освободените актьори, ако има нарушения

0
ДЯЛ

Заради представление в столичен театър председателят на Съюза на артистите в България /САБ/ – актьорът Христо Мутафчиев няма да присъства на среща утре със Синдикалната организация към шуменския театър по възникналите напоследък проблеми. Касае се за освободени актьори и свалени от репертоара хитови представления. Ще изискам от нашия представител подробен протокол от срещата, на която ще бъде представено становището на САБ, заяви за 24shumen.com Христо Мутафчиев. Основният проблем в момента е конфронтацията в трупата. Моето голямо желание е този сблъсък да престане, тъй като е негативна енергия към публиката и към обществото. Публиката много лесно се гони от театралната зала, при такава създала се ситуация, категоричен бе именитият български актьор. Много лесно на хората, колкото й да обичат театъра, ще им писне и ще си кажат „Защо да ходим да гледаме тези актьори, след като така се карат“, обобщи председателят на САБ.
На въпрос на 24shumen.com има ли вариант освободените актьори от директора да бъдат върнати на работа, Мутафчиев отговори, че решението може да вземе единствено директорът, като техен работодател. Аз мога да бъда само медиатор в разговора с работодателя. Принципалът е Министерството на културата и Общината, обясни Мутафчиев.
Според него, ако бъдат установени нарушения в трудовоправните отношения, ще бъдат заведени дела срещу директора. А съдът ще ги върне на работа, отбеляза председателят. И уточни, че САБ няма право да се бърка в работата на директора. Но ние заставаме зад всеки наш член, добави още той.
В края на месеца председателят Мутафчиев ще присъства на среща с шуменските актьори, на която ще бъдат обсъдени важни проблеми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВтора катастрофа в рамките на час: „Тойота” се заби в ограда на автокъща
Следваща статияД-р Иван Димитров: Няма да позволим политиците да извлекат дивиденти от протеста на медиците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here