дом Общество Финансова подкрепа от цял свят за Писателския съюз в Шумен

Финансова подкрепа от цял свят за Писателския съюз в Шумен

0
ДЯЛ

Изключителен интерес към учредения в Шумен Международен съюз на писателите „Св.Св.Кирил и Методий“са проявили бизнесмени от цял свят. Финансиране към издаването на книги на български автори са обещали заможни граждани на САЩ, Канада, Израел, Нова Зеландия, научи 24shumen.com от членове на съюза.
Творческата структура вече е регистрирана в Шуменския окръжен съд. В съюза членуват преподаватели от Шуменския университет. Поканена е и професионалната писателка Ана Данаилова, която живее в село Велино.
„Стремежът да се изразяваш чрез слово, носи в себе си хуманитарен характер“, заяви проф. Имайло Петров, преподавател в Шуменския университет.Според него акцент в дейността на съюза е провеждане на литературни конкурси и отпечатване на книги. За 24 май ще бъде организиран конкурс „Славянското слово“.
В по-далечен план ще бъде регистрирано и издателство на съюза. Първоначално авторите сами финансират издаването на свои книги. Създаден е и сайт, който се нарича Литературен клуб „Добро“. Досега са регистрирани над 4 000 посещения, факт, който за учредителите означава успех и проявен интерес към литературните изяви на съюза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБаскетболистите ни с първа победа в Първа шестица на А група
Следваща статияШумен отбелязва 25-годишнината на Фондация „Панчо Владигеров”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here