дом Общество „Умно осветление“ в Белокопитово

„Умно осветление“ в Белокопитово

0
ДЯЛ

Започна подмяната на уличното осветление в село Белокопитово. На мястото на старите лампи ще бъдат поставени нови LED-светлини. Това заяви днес на кратък брифинг в Общината кметът Любомир Христов. До края на месеца уличното осветление ще бъде напълно подменено. Ще бъде направено така нареченото „умно осветление”, което да може да се намаля и увеличава.
Кметът Христов допълни още, че това е вид експеримент, a това село е избрано, защото там има най-малко осветлителни тела. В таблото ще бъде монтирано устройството, което ще регулира светлината. Това ще може да дава информация ежедневно, дали всички крушки светят или има някоя изгоряла.
„Този пример ще бъде пренесен и в града, както и поетапно в другите села”, категоричен беше Христов. От Общината желаят по същия начин да бъде осветен и целият Ришки проход на влизане в Шумен, защото там има лампи, които не светят, както и на места даже няма поставени лампи. Тази година е отпусната двойно по-голяма сума за поддръжката на уличното осветление – около 240 хил. лв., за да може да бъдат подменени стари кабели, както и поетапното поставяне на LED осветление.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСурва, сурва година – за здраве, берекет и благодатна година (снимки и видео)
Следваща статияИма и добри хора! Върнаха портмоне с 1 500 лева, забравено в пазарска количка