дом Други Трето ОУ „Димитър Благоев” е домакин на работна среща по НП „Иновации...

Трето ОУ „Димитър Благоев” е домакин на работна среща по НП „Иновации в действие”

0
ДЯЛ
Снимка: Трето ОУ „Димитър Благоев”

Работна среща за обмяна на добри практики по Национална програма „Иновации в действие” се провежда в от 4 до 7 юни в Трето ОУ „Димитър Благоев” в Шумен. Участват директори и преподаватели от ОУ „Цар Симеон I”-Варна, ОУ „Константин Арабаджиев”-Варна, учители от област Шумен и представители на РУО-Шумен.
В дискусията на тема „Възможности за популяризиране и мултиплициране на иновациите“ от СУ „Св. Паисий Хилендарски”-Върбица, СУ „Панайот Волов”-Шумен и ОУ „Цар Симеон I”-Варна представиха своята визия за съвременен образователен процес.
Трето ОУ „Димитър Благоев” представи своята иновация – арт терапия с деца със специални образователни потребности (СОП). При прилагането на терапията със забавно-развлекателен характер се използват диференцирани педагогически подходи към учениците със СОП, подобряват се способностите им да прилагат усвоените компетентности на практика, откриват се дарбите, осигурява се достъпно и подходящо развитие според потребностите и възможностите им. Децата получават подкрепа за личностно развитие, превенция на обучителните затруднения, преодоляване на проблемно поведение, успешна интеграция и адаптация, създаване на по-добра подкрепяща среда в училището.
Споделянето на тези добри практики и прилагането им в други училища със сходни характеристики ще осигури по-ефективно приобщаване в училищната среда на деца със специални образователни потребности. Участниците в работната среща обмениха идеи за повишаване на мотивацията на децата за учене, чрез иновативни методи в начален и прогимназиален етап, както и за работата в електронна среда от разстояние.
Следващата работна среща по НП „Иновации в действие” ще се проведе в края на юни в ОУ „Цар Симеон I”-Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСелата Стоян Михайловски и Памукчи ще са без вода два дни
Следваща статияЧешма в Нови пазар с наднормено количество нитрати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here