дом Политика Тежък разрив!19 организации на ДПС в община Хитрино напуснаха партията

Тежък разрив!19 организации на ДПС в община Хитрино напуснаха партията

0
ДЯЛ

19 структури на ДПС с изключение на една в село Длъжко, напускат партията. Решението бе взето на разширено заседание на общинския съвет на Движението в Хитрино.
„Тук, в залата, вече сме бивши. Защото на заседанието беше приета декларация, че от днес, решихме с определени мотиви, да напуснем редовете на ПП ДПС“, заяви Сабрия Таир, кмет на село Каменяк. Тя уточни, че 19 местни организации от съставните села на община Хитрино вече са подали декларация за напускане на партията. И на практика те се разтурват. Под основната декларация са се подписали кметове и общински съветници, избрани с листата на Движението.
Мотивите според Таир са няколко – несъгласие с провежданата политика от ЦОБ на ДПС и областното ръководство на ДПС Шумен, а именно подреждане на кандидат депутатска листа, процедура за номиниране на кандидати за кметове от листата на партията и авторитарно управление, чрез налагане на конкретни решения.
Другият мотив е изключване на председателя на Общинския съвет на ДПС Хитрино и кмета на общината, като членове на ДПС. „Подаваме си оставките от всички постове, които заемаме“, категорична бе Таир.
Недоволство от работата на назначения временно изпълняващ длъжността председател на Общинския съвет изрази Неждет Мурад, член на Оперативното бюро. Без да назовава името на лидера Мурад се възмути, че госпожата от месец април, при тежката трагедия, която е сполетяла селото при железопътния инцидент, не успяла да събере най- голямата организация и да съдейства за излизане от ситуацията. Той уточни, че след разпускането на структурите, само временният председател остава като общински съветник от листата на ДПС.
Инициативата за излизането от партията тръгна от местните структури, обясни Мурад. Опитите да се коригират нещата ударили на камък. Саморазпускането на местните структури по селата поставило началото на разпускане и на самата общинска организация. По думите на Мурад след този брифинг централното ръководство на ДПС вече ще знае, че в Хитрино няма организация.
Изключеният председател Мустафа Ахмед заяви, че решението не е взето под диктат на кмета на Хитрино. Според други членове на Оперативното бюро решението за раздялата с ДПС било известно не местните хора. И те оказали абсолютна подкрепа. Кметът на Хитрино Нуридин Басри категорично отказал да присъства на разширеното заседание. Мотивирал се, че това е лично решение на партийния актив на хитринската структура.
Очаквайте подробности !
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовината в снимки: Шумен грейна в празнична премяна
Следваща статияСкандална снимка на малолетно момиче в интернет, шуменка сезира „Закрила на детето“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here