дом Общество След протест от прокурор ще обсъждат Наредбата за реда за разкопаване на...

След протест от прокурор ще обсъждат Наредбата за реда за разкопаване на улици

0
ДЯЛ

Три точки от дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен на 30 май касаят пряко интереса на гражданите, стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет.
„Относно членове от Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за извършване разкопаване на улици, тротоари и зелени площи прокурор счита, че те не съответстват на законодателни актове, изработени от Министерски съвет. Спорът е изключително правен“, съобщи председателят на ОбС проф. Борислав Беджев.
Същевремнно тази Наредба е важна за живота на гражданите на община Шумен, защото сме свидетели как фирми разкопават терени, след което доста небрежно затрупват траншеите. Нарушава се общият вид на градинки, тротоари, пътища, каза той.
Този въпрос ще бъде гледан много внимателно от комисиите, така че да бъде защитен обществения интерес, категоричен бе шефът на местния парламент.
Въпросът за провеждането на редовно общо събрание на акционерите на МБАЛ Шумен на 13 юни, е изключително важен, тъй като болницата е от голямо значение не само за община Шумен, но и за цялата област. Граждани извън региона идват за лечение тук, така че обсъждането на резултатите от тяхната дейност през миналата година има своето значение, за да се подобри работата през настоящата година, посочи професор Беджев.
Ще бъде попълнен състава на постоянните комисии „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политики и вероизповедания“ и „Младежки дейности и спорт“, както и на Наблюдателната комисия от Закона за изпълнение на наказанията и на Общинската комисия за обществен реди и сигурност. Причината, че съветникът Асен Асенов е нарушил разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и е допуснал голям брой неоправдани отсъствия от заседания на Общинския съвет.
Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Асенов и на негово място влиза следващият избран с листата на ДПС.
Дали сгради на бившото Пето основно училище ще бъдат предоставени безвъзмездно за управление на Агенцията по заетостта ще решават още общинските съветници. Конкретно, етажи ще бъдат дадени за стопанисване за срок от 10 години на Бюрото по труда, тъй като имотите на Дружество „Универс“, които се ползват предстои да бъдат разпродадени от съдия изпълнител, съобщи зам.-кметът по стопанско развитие Росица Антонова. Търсят се подходящи сгради, тъй като функциите на БТ са изключително важни за много хора, обясни тя.
Тази сграда от години вече не е училище, статутът е сменен от Общинския съвет от публична в частна общинска собственост и е подходяща за дейности на БТ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия19-годишен младеж от Шуменско загина след тежка катастрофа на пътя Русе – Разград
Следваща статияВръчиха наградата „Розалина Трутман“ на изявени студенти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here