дом Общество СИДП състави 4 акта и 12 констативни протокола само за седмица, конфискува...

СИДП състави 4 акта и 12 констативни протокола само за седмица, конфискува и моторен трион

0
ДЯЛ

4 акта и 12 констативни протокола са съставени през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, съобщиха от ведомството.
В периода от 22 до 29 май служителите на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към СИДП са извършили общо 394 проверки. Инспектирани са 175 обекта за добив на дървесина, 139 превозни средства, 79 физически лица и др.
Два акта и един констативен протокол са съставили мобилните контролни екипи на ДГС „Варна”. Те са конфискували от нарушителите брадва и 0,5 куб. м дърва за огрев.
При обход на територията на ДГС „Нови Пазар” е съставен един констативен протокол по Закона за горите. Задържани са 1 куб. м незаконно добити дърва за огрев и моторен трион.
Моторен трион е конфискуван и от горските стражари към ДЛС „Балчик”. При проверки през изминалата седмица те са съставили акт за незаконната сеч на 0,36 куб. м дървесина.
След проверките, извършени през изминалата седмица, ДГС „Добрич” отчита шест констативни протокола, ДГС „Преслав” – два констативни протокола, а ДГС „Омуртаг” – един акт и един констативен протокол по Закона за горите.
За установените три незаконно съхранени дивечови рога служителите на горското стопанство в Генерал Тошево са съставили един констативен протокол. Съгласно Закона за лова и опазване на дивеча лицата, намерили в гората паднали дивечови рога, са длъжни да ги предадат в държавните ловни или горски стопанства, напомнят от СИДП.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХулиган потроши витринен прозорец на застрахователен офис
Следваща статия831 лв. е средната брутна заплата в областта, нареждаме се на девето място в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here