дом Общество Света Петка почетоха и в село Драгоево

Света Петка почетоха и в село Драгоево

0
ДЯЛ

В деня, когато православната църква почита Света Петка Българска, в храма на село Драгоево имаше празник.
Жителите от години вярват, че Светицата е небесен покровител на селото.
Божествена Света литургия за църковния празник отслужиха свещеници от Велики Преслав. На Богослужението присъстваха кметът на общината д-р Александър Горчев, настоящият кмет на село Драгоево Вичко Вичев и бившият – Венелина Денева.
С проповедта си игуменът на манастира „Свети Пантелеймон“ край Велики Преслав и йеромонах Константин призоваха християните да живеят по Божиите заповеди, както е в евангелския текст.
„Село Драгоево винаги се е славело като село със стабилни и здрави основи, пожелавам на жителите му да продължават да защитават българския дух, да бъдат почтени граждани и жители на нашата община“, заяви пред 24shumen.com кметът на Велики Преслав д-р Горчев. И докато селото съществува, Общината да има един стожер на българщината, каза още той.
Здраве и благоденствие и да няма омраза между хората, пък е посланието за празника на кмета Вичко Вичев. Той пожела бедствие, като това през 2001 година, когато преля огромен язовир и потопи стотици къщи, да не ес случва никога повече.
За присъстващите на празника, свещениците осветиха курбан.
Снимка: Pixabay
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Смядово се проведе първата от поредицата инициативи, посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС
Следваща статия42-годишен мъж от Нови пазар загина при тежка катастрофа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here