дом Общество Салманово без вода през зимата, искат отчет от ВиК

Салманово без вода през зимата, искат отчет от ВиК

0
ДЯЛ

Жителите на село Салманово са внесли Докладна записка с входящ No ‎94-00-4307 / 27.11.2017 г. до Общински съвет – Шумен. Към нея са внесли като приложение гражданска подписка от 165 жители на село Салманово. В Докладната записка се твърди, че за поредна година във високата част на село Салманово жителите не получават услугата доставка на питейно-битова вода през есенно-зимния период. Дава се разяснение, че в тази част на Салманово живеят и възрастни хора, които не могат да набавят вода по никакъв начин. Във връзка с това, общинският Съветник Добромир Драев поиска отчет от Водоснабдителното дружество. Искането му е изпратено и до кмета Любомир Христов, до председателите на Общинския съвет в Шумен и АВИК –Шумен , както и до директора на ВиК КЕВР – гр.София.
Ето какво се казва в искането:
В качеството си на общински съветник и във връзка с работата ми като такъв, на основание чл.33 ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл.257 от АПК представете в срок следната информация: 1. Справка от регистъра на авариите за последните 2 години за настъпили аварии на територията на село Салманово, Община Шумен.
2. Справка за спиране на водоподаването на село Салманово, Община Шумен без значение от причината.
3. Анализ на причините за спиране на водоподаването, както и фактори влияещи за причиняване на авариите.
4. Срок за отстраняване на причините/причината за постоянните аварии и/или спиране на водоподаването в село Салманово, Община Шумен.
5. Взетите мерки за подаване на вода за жителите на село Салманово, Община Шумен, които не могат да се справят с набавянето на вода за питейни нужди.
6. Взетите мерки за компенсиране на потребителите на услугата „доставка на питейно- битова вода” за периода, в който не сте изпълнявали тази услуга.
Драев настоява да получи данните в писмен вид.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСурва, сурва за здраве и сполучлива Нова година в Областна администрация
Следваща статияНа Игнажден осветиха болничния параклис „Св. Пантелеймон“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here