дом Общество Проф. д-р Димитър Попов с награда на Фонд „Академик Владимир Георгиев”

Проф. д-р Димитър Попов с награда на Фонд „Академик Владимир Георгиев”

1
ДЯЛ

Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин” – БАН и Националният дарителски фонд „13 века България” организираха научна сесия, посветена на 110 години от рождението на акад. Владимир Георгиев и тържествено връчване на наградите на Фонд „Академик Владимир Георгиев” за 2017 г.
Проявите се проведоха на 16 февруари в Големия салон на Българската академия на науките. Проф. д-р Димитър Попов от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” бе отличен с грамотата за отлични постижения в областта на езикознанието за труда му „Лингвистична персоналия”. Представянето на труда бе на доц. д-р Снежана Димитрова, съобщават от висшето учебно заведение в Шумен.
Според статута на Фонда наградата е годишна и се присъжда на индивидуални или колективни трудове, издадени през последните три години и представляващи значителен и оригинален научен принос в дадена област на езикознанието.
За 2017 г. с грамота за отлични постижения в областта на езикознанието бе отличена и доц. д-р Албена Стаменова за „История лексических древнеболгаризмов в украинском литературном языке”. Наградата за най-добър труд по езикознание е за „Увод в палеобалканистиката” на Албена Мирчева, а за колективен труд по езикознание – за „Български диалектен атлас. Обобщаващ том IV. Морфология” на колектив от Секцията за българска диалектология и лингвистична география при Института за български език.
Снимка: Национална библиотека
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен прави пореден опит да увеличи дяловото си участие в МБАЛ
Следваща статияДжипитата ни изпращат в болница по …телефона

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here