дом Общество Проектът „Подкрепа за независим живот в община Шумен“ се удължава до края...

Проектът „Подкрепа за независим живот в община Шумен“ се удължава до края на годината

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Удължават с два месеца работата по проекта „Подкрепа за независим живот в община Шумен“.
Проектът стартира през февруари миналата година и трябваше да приключи до края на месец октомври 2017-та. Допълнително споразумение, сключено между община Шумен и управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ – Министерството на труда и социалната политика, дава възможност на потребителите да ползват услугите „личен асистент“ и „домашен помощник“ до 31 декември тази година.
В рамките на проекта 45 лични асистенти са се грижили за 115 лица до момента. За периода на работа по него досега са обхванати най-тежко болните, които имат необходимост от тази услуга. Всеки личен асистент се грижи за 2 или 3 лица седмично в зависимост от състоянието на потребителите по предварително изготвен график.
372 лица са ползвали услугата „домашен помощник“ по проекта “Независим живот в община Шумен”. На 40 души е осигурена трудова заетост като домашни помощници, като всеки от тях е помагал на 9 лица седмично по предварително изготвен график. Услугата „домашен помощник“ се предоставя на хора с умерени или по-леки увреждания.
Общият бюджет на проекта е 874 830.00 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Иван Димитров, управител на болницата във Велики Преслав: В системата на здравеопазването липсва контрол
Следваща статияEssay Topics

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here